De vele mogelijkheden met ONE Wrap

ONE Wrap Banner

ONE equestrian biedt verschillende producten aan, waarmee jij jouw paard op verschillende manieren kan beschermen. Denk aan de ONE Wrap en ONE Tendon Tube. Deze producten zijn heel veelzijdig en biede oplossingen voor veel verschillende problemen. Een musthave voor elke ruiter/groom! In deze blog vertellen we je over de verschillende manieren waarop je ONE Wrap, ook wel bekend als vetwrap, kan gebruiken; voor je paard, op stal of zelfs voor jezelf!

ONE Wrap voor je paard

ONE Wrap is een zelfklevende bandagetape, wat gewoonlijk gebruikt wordt als compressiemateriaal of voor ondersteuning. De tape is sterk, comfortable én gemakkelijk te gebruiken, door zijn elasticiteit. De vetwrap is perfect voor het inpakken van moeilijk te bandageren plaatsen, zoals de hoef of knie.

Verband op zijn plek houden

ONE Wrap wordt vaak gebruikt om verband op zijn plek te houden, bijvoorbeeld wanneer een paard zich verwond heeft of wanneer je niet wil dat er zand of viezigheid in de wond komt. Elke paardeneigenaar heeft wel een paard gehad die het fantastisch vond om naar buiten te gaan. Wanneer deze paarden een wondje hebben, wil je ze liever niet op boxrust zetten. ONE Wrap is dan de perfecte oplossing! Je kunt de wond inpakken en het verband op zijn plek houden met vetwrap. Door de elasticiteit van de vetwrap kan je paard vrij bewegen én zal er geen zand o.i.d. in de wond komen. Happy horse, happy rider!

Rondom tuig wikkelen

Maar, je kunt vetwrap ook op verschillende andere manieren gebruiken! Bijvoorbeeld om rond een (touw)neusriem of neusriem van een (combi)hackamore te wikkelen. Soms is een ‘gewone’ neusriem iets te zacht voor een paard, maar een touwneusriem is te straf. ONE Wrap biedt de uitkomst! Wanneer je ONE Wrap rondom de neusriem wikkelt, wordt de neusriem zachter en dus ook vriendelijker. Daarnaast kan de vetwrap gemakkelijk verwijderd worden wanneer je de neusriem weer nodig hebt voor een ander paard.

Het is verboden om met een kinketting zonder kinkettingbeschermer te rijden. Maat wat als je kinkettingbeschermer kapot gaat, nét voordat je de ring in moet? Als je ONE Wrap bij de hand hebt, is dat probleem gemakkelijk opgelost! Gebruik de vetwrap door het een aantal keer rond de kinketting te wikkelen. Op deze manier is de kinketting beschermd én is het zachter voor je paard. En misschien wel het belangrijkste; jij mag je wedstrijd rijden!

Rondom staart wikkelen

Niets is erger dan wanneer je paard zijn staart constant schuurt op stal of in de vrachtwagen/op de trailer, vooral wanneer je net aan het proberen bent om de staart langer en dikker te laten groeien. Soms is een staartbeschermer te los en blijft deze niet goed zitten. Gebruik dan ONE Wrap om de staartwortel te bedekken. Je kunt het rondom de bovenkant van de staart wikkelen, zo los of strak als je wil. Denk er wel aan dat je het niet té strak aantrekt. Vetwrap blijft goed op zijn plek zitten én beschermt de staartwortel tegen schuren.

Wanneer je op wedstrijd gaat, kan je de onderkant van de staart ook omhoog vouwen en ook in de vetwrap wikkelen. Hierdoor weet je zeker dat de staart mooi schoon blijft totdat je je wedstrijd moet rijden. Ook kan je de staart van een drachtige merrie omhoog houden met vetwrap wanneer ze op het punt staat om te bevallen. Zo zorg je ervoor dat de staart niet in de weg zit bij de bevalling.

ONE Wrap voor jezelf of op stal

Voor jezelf

ONE Wrap kan niet alleen voor paarden gebruikt worden, maar ook voor jezelf! Wanneer jij zelf een wondje hebt, is vetwrap ook te gebruiken om deze wond in te pakken. Ook voor jou is de vetwrap comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is het ook te gebruiken wanneer je zelf een blessure hebt. Denk aan wanneer je geen kinesiotape in huis hebt. Dan zou je vetwrap kunnen gebruiken om je gewrichten een beetje extra te ondersteunen.

Gereedschap maken

In en rond de stal kan vetwrap ook goed van pas komen. Niets is irritanter dan een gladde bezem, of wanneer je spliters krijgt tijdens het vegen. Met ONE Wrap kan je de steel van een bezem of riek maken, om splinters te voorkomen of om voor grip te zorgen. Maar ook wanneer je bezem kapot is kan ONE Wrap de uitkomst bieden. Wikkel het om de onderkant van de steel voordat je hem terug in de bezem stopt, zodat hij er daarna niet gelijk weer uitkomt. Want een bezem zonder steel is toch wel een beetje onhandig 😉

Tijdens de winter is het niet zo leuk om te sjouwen met volle emmers water. Vooral wanneer de metalen hengsels koud worden of wanneer de emmer zo zwaar is dat het hengsel in je hand begint te snijden. ONE Wrap biedt dé oplossing voor deze problemen. Gebruik het om de bovenkant van het hengsel van je emmer te bedekken, zodat het niet zo snel in je hand snijdt wanneer je een volle emmer water draagt. Ook wanneer het ijskoud is in de winter, zal de vetwrap helpen om je handen warmer te houden wanneer je een emmer draagt. Multi-functioneel!

Als laatste is vetwrap ook te gebruiken bij paarden die denken dat ze Houdini zijn en dus elke keer hun deken open krijgen en vervolgens afdoen. Gebruik ONE Wrap om de gespen van de deken te bedekken, zodat je paard deze niet meer open kan krijgen. ONE Wrap is beschikbaar in het zwart, met de volgende afmetingen: 10cm x 4,5m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *