De vele mogelijkheden van de ONE Wrap

ONE Wrap Banner

ONE Equestrian biedt producten aan, waarmee jij jouw paard op verschillende manieren kan beschermen. Denk aan de ONE Wrap en ONE Tendon Tube. Deze producten zijn heel veelzijdig en bieden oplossingen voor veel verschillende problemen. Een musthave voor elke groom en ruiter! In deze blog vertellen we je over de verschillende manieren waarop je de ONE Wrap, ook wel bekend als vetwrap, kan gebruiken. Voor je paard en zelfs voor jezelf!

De ONE Wrap is een zelfklevende bandage tape, wat gewoonlijk gebruikt wordt als compressiemateriaal of als ondersteuning. De tape is sterk, comfortable én gemakkelijk te gebruiken, door zijn elasticiteit. De wrap is perfect voor het inpakken van moeilijk te bandageren plaatsen, zoals de hoef of knie.

Verband op zijn plek houden

De ONE Wrap wordt vaak gebruikt om verband op zijn plek te houden, bijvoorbeeld wanneer een paard zich verwond heeft en je niet wil dat er zand of viezigheid in de wond komt. Er zijn paarden die het echt nodig hebben om naar buiten te gaan. Wanneer deze paarden een wondje hebben, wil je ze liever niet op boxrust zetten. De ONE Wrap is dan de perfecte oplossing! Door de elasticiteit van de wrap kan je paard vrij bewegen en zal er geen vuil in de wond komen. Happy horse, happy rider!

Het tuig en de wrap

Maar er zijn meer mogelijkheden! Bijvoorbeeld om rond een touwneusriem of de neusriem van een (combi)hackamore te wikkelen. Soms is een ‘gewone’ neusriem iets te zacht voor een paard, maar een touwneusriem is te hard. ONE Wrap biedt de uitkomst! Wanneer je de ONE Wrap rondom de neusriem wikkelt, wordt de neusriem zachter en dus ook vriendelijker. Daarnaast kan de wrap gemakkelijk verwijderd worden wanneer je de neusriem weer nodig hebt voor een ander paard.

Het is verboden om met een kinketting zonder kinkettingbeschermer te rijden. Maar wat als je kinkettingbeschermer kapot gaat, nét voordat je de ring in moet? Als je de ONE Wrap bij de hand hebt, is dat probleem gemakkelijk opgelost! Gebruik de wrap door het een aantal keer rond de kinketting te wikkelen. Op deze manier is de kinketting beschermd én is het zachter voor je paard. En misschien wel het belangrijkste; jij mag je wedstrijd rijden!

Rondom staart

Niets is erger dan wanneer je paard zijn staart constant schuurt op stal, in de vrachtwagen of op de trailer. Soms zit een staartbeschermer te los en blijft deze niet goed zitten. Gebruik dan de ONE Wrap om de staartwortel te bedekken. Je kunt het rondom de bovenkant van de staart wikkelen, zo los of strak als je wil. Denk er wel aan dat je het niet té strak aantrekt. De wrap blijft goed op zijn plek zitten én beschermt de staartwortel tegen schuren.

Wanneer je op wedstrijd gaat, kan je de onderkant van de staart ook omhoog vouwen en ook in de wrap wikkelen. Hierdoor weet je zeker dat de staart mooi schoon blijft totdat je je wedstrijd moet rijden. Ook kan je de staart van een drachtige merrie omhoog houden met wrap wanneer ze op het punt staat om te bevallen. Zo zorg je ervoor dat de staart niet in de weg zit bij de bevalling.

Voor jezelf

ONE Wrap kan niet alleen voor paarden gebruikt worden, maar ook voor jezelf! Wanneer jij zelf een wondje hebt, is wrap ook te gebruiken om deze wond in te pakken. Daarnaast is het ook te gebruiken wanneer je zelf een blessure hebt. Dus als je geen kinesiotape in huis hebt, dan zou je de wrap kunnen gebruiken om je gewrichten een beetje extra te ondersteunen.

Gereedschap maken

In en rond de stal kan de wrap ook goed van pas komen. Niets is irritanter dan een gladde bezem, of wanneer je juist spliters krijgt tijdens het vegen. Met de ONE Wrap kan je de steel van een bezem of riek inpakken, om splinters te voorkomen of om voor grip te zorgen. Zelfs als de steel van de bezem los komt kan de ONE Wrap de uitkomst bieden. Wikkel het om de onderkant van de steel in, stop deze weer in de steel. Voila, het zit weer vast.

Als laatste is wrap ook te gebruiken bij paarden die denken dat ze Houdini zijn en elke keer hun deken open krijgen en vervolgens afdoen. Gebruik de ONE Wrap om de gespen van de deken te bedekken, zodat je paard deze niet meer open kan krijgen.

ONE Wrap is beschikbaar in het zwart, met de volgende afmetingen: 10cm x 4,5m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *